QUICHE
DE MASSA DE KAMUT I ALFÀBREGA, O CUINA AUTOEXCITANT
Quan els
amics vénen a casa a menjar m'agrada cuinar quiche, el meu plat
estrella, un clàssic. Encara que l'he repetit molts cops no em canso
de fer-la. I poc a poc vaig incorporant petites variants,
perfeccionat el ritual. El primer gran canvi va ser fer-me la massa
jo mateixa, podent utilitzar farines més digestives com la de Kamut.
La massa d'avui, inspirada per una recepta de l'AliceCooking, porta
fulles d'alfàbrega premsades a la base. I és que a mi m'encanten
les sorpreses, i de tant em tant em sembla molt excitant trobar-me
sabors puntuals, com una fulla d'alfàbrega que t'omple d'aroma la
mossegada, o de més contundents, com un tros ben dolç de dàtil jumbo.
Recepta de QUICHE DE VERDURES AMB MASSA DE KAMUT I FULLES D'ALFÀBREGA
INGREDIENTS
per la PASTA BRISA DE KAMUT:
Dues tasses de farina de Kamut. (Mida de la tassa com la que surt a la foto)
125gr de mantega pomada, és a dir, a temperatura ambient, tova, per poder treballar-la.
Dues tasses de farina de Kamut. (Mida de la tassa com la que surt a la foto)
125gr de mantega pomada, és a dir, a temperatura ambient, tova, per poder treballar-la.
2
ous
Fulles
d'alfàbrega
Una
mica de sal
INGREDIENTS
pel FARCIT:
Un
carbassó
2
tomàquets de pera escaldats i sense pell
Un
parell de porros
Mitja
llimona tallada en quatre trossos
1
dàtil o dos
1
o 2 grills d'all
Crema
de llet d'avena (la OATLY és la que més m'agrada)
2/3
ous depenent de la gent, de la gana, de la mida dels ous...
Sal,
sucre, pebre
De
totes maneres jo mai la cuino del mateix, depèn del meu estat d'ànim
i del de la nevera. L''única cosa que no canvia és la barreja
d'ous i la crema de llet d'avena. La resta et pots inspirar tant com
vulguis!
SOM-HI!
Escalfes
el forn a 180º / 200º
Agafes
un bol gran on hi trossejes la mantega pomada. Hi tires una tassa i
mig de farina. Barreges amb les mans fins que quedi lligat. Veuràs
que la massa és farinosa, com arena humida de platja. Un cop lligat fas un
forat al mig i hi tires els dos ous. Barrejes fins lligar-ho.
Llavors hi aboques la mitja tassa de farina que et queda. Sales i
barreges fins a lligar-ho de nou i fas una bola. Ho emboliques amb
film i ho reserves 1/2 hora a la nevera.
Agafes
una paella amb una mica d'oli i hi sofregeixes els alls sencers, els
porros, el carbassó, els tomàquets trossejats, els trossos de llimona, la sal, el pebre i
un pessic de sucre per l'acidesa dels tomàquets.
Sofregeixes
fins que no hi hagi aigua i es vegi sec i un punt torrat.
Treus
la bola de la nevera i l'estires amb un corró fins a tenir una base
rodona d'uns 40 cm de ø. Un cop estirada i amb l'ajuda del corró
l'estires en un motllo baix d'uns 25 cm de ø prèviament engreixat
amb mantega. Tries les fulles d'alfàbrega més boniques i les
premses a la superfície de la massa i t'olores els dits.
Agafes
un bol, bats els ous, hi afegeixes 125ml de crema de llet d'avena.
Bats de nou. Hi afegeixes les verdures. Remenes i ho aboques tot dins
el motllo.
Agafes
el dàtils, el talles a trossos i els reparteixes enterrant-los per
la massa, pensant amb l'efecte autoexcitant.
Si
et penja una mica de massa per les vores del motllo, la reculls
plegant-la damunt el farcit.
I
al forn 15-20 min.
El
meu forn s'està fent gran i només escalfa per baix i pel gratinador. I
així ho faig. M'agrada perquè queda torrada, i els dàtils
cruixents.
KAMUT AND BASIL
DOUGH QUICHE OR SELF EXCITING CUISINNE
When friends are coming home to eat I love to cook quiche, my star dish, a classic. Although I repeated it so many times, I never get tired of cooking it. And step by step I'm adding some little variations, improving the ritual. The first big change was to learn how to prepare the dough, being able to use more digestive flours like Kamut. Today's dough has basil leaves pressed to the base, and is inspired by one of Alicecooking's recipe. I love surprises, and from bite to bite I get so aroused to find punctual flavours, like a basil leaf filling your bite of aroma, or strong ones, like a jumbo palm date slice.
When friends are coming home to eat I love to cook quiche, my star dish, a classic. Although I repeated it so many times, I never get tired of cooking it. And step by step I'm adding some little variations, improving the ritual. The first big change was to learn how to prepare the dough, being able to use more digestive flours like Kamut. Today's dough has basil leaves pressed to the base, and is inspired by one of Alicecooking's recipe. I love surprises, and from bite to bite I get so aroused to find punctual flavours, like a basil leaf filling your bite of aroma, or strong ones, like a jumbo palm date slice.
KAMUT AND BASIL LEAVES DOUGH VEGETABLES QUICE recipe
KAMUT'S DOUGH INGREDIENTS :
Two cups of Kamut flour. (Cup size as the one in the picture)
125gr room temperature butter, enough soft to work it.
2 eggs
Basil leaves
A pinch of salt
Two cups of Kamut flour. (Cup size as the one in the picture)
125gr room temperature butter, enough soft to work it.
2 eggs
Basil leaves
A pinch of salt
FILLING
INGREDIENTS
1 zucchini
2 pear tomatoes, blanched and easily peeled
A couple of leeks
Half a lemon cut into four pieces
One or two jumbo palm dates
1 or 2 garlic cloves
Oatmeal cream (Oatly brand is my favourtite)
2/3 eggs , depending on people, how much hungry you are, the size of the eggs ...
Salt, sugar , pepper
1 zucchini
2 pear tomatoes, blanched and easily peeled
A couple of leeks
Half a lemon cut into four pieces
One or two jumbo palm dates
1 or 2 garlic cloves
Oatmeal cream (Oatly brand is my favourtite)
2/3 eggs , depending on people, how much hungry you are, the size of the eggs ...
Salt, sugar , pepper
Anyway
I never fill the quiche in the same way, it depends of my mood and my
fridge mood. The only thing never changes is the mixture with eggs
and oatmeal cream. The rest you can be as much inspired you want !
Let's
go!
Preheat
the oven to 180 º / 200 º
Take
a large bowl and cut the butter into pieces inside. Drop a half cup
of flour . Mix with your hands. You'll get a floury texture, like
beach humid sand. Make a hole in the middle and add the eggs. Mix it
up. Drop the half cup of flour that left over. Salt and blend it
again till is mixed and do a ball . Wrap it with plastic film and
reserve 1/2 hour into the fridge.
In
a pan with a couple of olive oil spoons fry the whole garlic (not
chopped), the leeks, the zucchini, the diced tomatoes, a bit of salt,
a bit of pepper and a pinch of sugar to take out the tomatoes
acidity.
Saute
until there is no water and looks dry and nicely toast.
Remove
the ball from the refrigerator and pull it with a rolling pin to have
a round base about 40 cm ø. Once enlarged and with the rolling pin's
help pull it on a 25 cm ø base previously greased with butter.
Select the prettiest basil leaves and press them on the surface of
the dough and smell your fingers.
In
a bowl beat the eggs, add 125ml oatmeal cream and stir again. Add the
vegetables, stir and pour it all into the mold .
Take
the jumbo palm dates, chop and bury them into the mix, while thinking
about the self excitant effect.
If
some dough is out of the edges of the mold, bend it over the
filling.
Baked
it for 15-20 min .
My
oven is getting older and it can heat only below plus the grill. And
this is how I bake the tart. I like it because it gets toasted and
the palm dates are crunchy. But don't forget to keep an eye on in
case it doesn't get burn!
Les fulles premssades. The pressed leaves |
Mantega pomada / Soft butter |
Com sorra de platja. / As beach sand |
Voilà! |
La bellesa del que descartem. / The beauty of what we rule out |
uoooooooo. pintaca i tu també m'inspires! :)
ResponEliminammm....no sé si me gusta más la pinta que tiene o las fotos ;)
ResponEliminaGràcies bellas!!!!
ResponEliminaPer a un sopar, he pensat en cuinar una quiche, i com no, m'ha vingut al cap la que vam menjar veient les muntanyes de farrera amb nick cave de fons. He rebuscat amb les pistes que tenia... i t'he trobat! soc la carlota, amiga de la B...
ResponEliminañam!
Carlota! Hola! Quina il.lu saber de tu i que m'hagis trobat :^) I quin munt de receptes bones que hi ha al teu blog: luxúria i rauxa culinària! Vas fer la quiche? Sí la vas fer em faria gràcia saber com et va funcionar la recepta. Un petó ben gran!!
ResponEliminaEli
així va anar...
ResponEliminahttp://operaporelchocolate.blogspot.com.es/2014/04/quiche-la-fontarnau.html
almenys una estona... fins que de camí al cotxe va acabar així.. :-S
sort que m'havia sobrat massa i havia fet dues petites apart, que vaig poder probar.. bé però no eren com la teva..! els hi faltava sabor...¿?
a mi tmb m'ha fet il·lusió!
Oh! Jjajjajja! Quin final tant bèstia! No sé perquè li faltava gust. Potser perquè no estàvem a Farrera? Petonets bella piloto
ResponEliminasegurament ;-) petons
ResponElimina